Den knivbeväpnade 31-åringen fångades av butikens övervakningskamera Foto: Ur polisens förundersökning

Här rånas Hemköp av knivbeväpnad man

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig man hemmahörande i Stockholm åtalades på måndagen för att ha rånat Hemköp i Härnösand.

Det var en kväll i mitten av februari som mannen klev in på Hemköp i Härnösand maskerad och beväpnad med en kniv. Han riktade kniven mot kassörskan och uttalade den klassiska frasen ”detta är ett rån”.

Kniven mot ryggen

På bilder från butikens övervakningskameror syns hur 31-åringen kommer in i affären med kniven fullt synlig. Han knuffar undan en kund, tar en plastpåse och går in bakom kassörskan. Med kniven riktad mot sin rygg tvingas hon fylla påsen med pengar.

Kniven slängde rånaren när han greps Foto: Ur polisens förundersökning

Greps snabbt

Med 3 820 kronor i påsen flydde rånaren ut ur butiken. Men ett vittne till händelsen följde efter mannen och polisen kunde snabbt gripa honom ett par kvarter bort.

31-åringen är sedan tidigare känd av polisen. 2015 dömdes han för grov misshandel efter att han knivhuggit en man upprepade gånger i bröstet. Han åtalas nu för rån, ett brott som han erkänt i polisförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.