Vad gör kommunen för att minska smittspridningen? Hör skoldirektören om beslut han fattat och kan komma att fatta. Foto: SVT

Hög smittspridning på skolor i Sundsvall – många nya fall

Uppdaterad
Publicerad

Det märks en ökad frånvaro i skolorna i Sundsvall på grund av coronaviruset. På några skolor och i några klasser bedriver man därför distansundervisning nu.

– De sista veckorna har vi sett en uppgång av smittspridningen både bland elever och personal, berättar skoldirektören Urban Åström.

Regionens siffror visar att 480 nya fall rapporterats i hela Sundsvalls kommun senaste veckan. Det senaste dödsfallet har också inträffat i Sundsvall.

Coronaviruset i Västernorrland

Vissa skolor hårdare drabbade

På vissa skolor har man tagit beslut om särskilda åtgärder, men vilka skolor det handlar om vill han inte säga. 

– Det behåller jag för mig själv, det brukar bli ganska oroligt faktiskt när man går ut och säger vart det är, menar Åström.

Några ljusglimtar

Men trots att de senaste veckorna varit ansträngda ser man nu tecken som kan tyda på en begynnande nedgång.

– I några åldersgrupper går det ner, årskurs 4-6 och årskurs 7 till 9 minskar det något. I gymnasiet och förskoleklass till årskurs tre ökar det något.

Hör mer om läget i klippet och om det kan bli aktuellt med utökad distansundervisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet