Östersunds FKs fans inledde sin marsch mot arenan vid 14.30-tiden. Foto: Adam Larsson SVT

Hög stämning inför derbyt

Uppdaterad
Publicerad

Att de allsvenska Norrlandsderbyna numera är en stor angelägenhet för många är det inget tvivel om. Under lördagseftermiddagen var uteserveringarna i centrala Sundsvall fulla av supportrar från båda läger som laddade inför avspark.

Uppladdningen började flera timmar före matchstart för årets första fotbollsallsvenska Norrlandsderby mellan GIF Sundsvall och Östersunds FK.

Redan vid lunchtid hade uteserveringarna i Sundsvalls centrum invaderats av taggade fotbollssupportrar från båda läger.

Röststarka och peppade, men separerade från varandra.

Marscherar mot arenan

På uteserveringarna vid Stora torget dominerade Giffarnas blå, vita och gula färger i skolskenet. På andra håll i stan var de rödsvarta tröjor, halsdukar och kepsar som gällde.

Förväntningar, prestige, rivalitet och en diskussion från olika utgångspunkter om vilket lag som numera är lillebror respektive storebror.

Men: en trevlig och positiv stämning på stan inför avsparken klockan 16, rapporterar SVT Västernorrlands utsände i derbyvimlet.

Vid 14.30 inledde ÖFK:s supportklubb Falkarna sin marsch mot NP3 Arena. GIF Sundsvalls motsvarighet Patronerna planeras börja sin vandring vid 15.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.