Strax innan restaurangen öppnar för dagens lunchgäster slår sig Alberto Sternad ner i en fåtölj på uteserveringen. Han berättar om verksamhetens kamp de senaste åren.
Pandemi och prishöjningar
Först kom pandemin med restriktioner och nu prishöjningar på det mesta som köps in för att hålla igång restaurangen.
– Vi har kämpat i två års tid med pandemi och dålig ekonomi och nu det här som ytterligare ett bakslag när vi känner att vi är på väg att återhämta oss. Vi har varit tvungna att höja våra priser två gånger år, än så länge, berättar Alberto Sternad.
Priset på mjöl har ökat kraftigt
Som exempel nämner han att priset på mjöl och kaffe dragit iväg ordentligt och det märks när både pizza och espresso finns på menyn.
Prisökningen för livsmedel och alkoholfria drycker uppgick till 13,5 procent under juli månad, enligt SCB:s Konsumentprisindex.
Hör Alberto i videon om hur han ser på framtiden och om oron för att förlora kunderna.