Visa alla (2)

Hon är Sveriges bästa idrottslärare

Publicerad

Bosvedjeskolan kan nu skryta med att ha en lärare av högsta klass. Anna Gustafsson är nämligen Sveriges bästa idrottslärare 2018.
– Det känns väldigt bra och hedrande, säger hon.

Det var Annas kollegor och elever som skickade in en nominering till Svenska idrottslärarföreningen. Bland de många egenskaper som de lyfter fram, fanns bland annat att Anna har ett tydligt elevfokus, är välplanerad och har en lustfylld undervisning.

– Det var ju en väldigt fin nominering de skrev. Och jag tror nog just att mitt bemötande till eleverna är en anledning till att jag fick utmärkelsen, säger Anna Gustafsson.

Struktur är viktigt

Nyckeln till att vara en bra idrottslärare tror Anna handlar mycket om just relationen med eleverna. Att se att barnen är olika och kan behöva hjälp på olika sätt är viktigt. Men även att vara strukturerad och löpande utvärdera sig själv.

– Efter varje lektion skriver jag alltid ner vad vi gjorde. Vad gick bra, vad gick mindre bra. Och sedan försöka dra slutsatser av det och gör det ännu bättre nästa gång, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer