Minna Söderlind från Töva hoppar hinder med käpphäst. Foto: SVT

Hopptävling med käpphästar

Uppdaterad
Publicerad

Hästintresserade tjejer samlades i Matfors för hopptävling med sina käpphästar. Vanligtvis sysslar en av arrangörerna, Alice Sjölin med ponnytrav, men allt som har med hästar att göra är kul, enligt henne.

Har man inte en egen levande ponny kan man tillverka sin egen. Tjejerna har lagt ner mycket jobb på sina egentillverkade skäckar och skimlar, men d

Foto: SVT

e slipper i alla fall mocka.

– Jag tycker att det är kul. Har man inte en egen häst så kan man göra det här och det är samma känsla, säger Wilma Lindé Ekblom som bor i Lucksta.

LÄS MER: Nu har hästkäppridningen nått Sverige

På måndagen träffades cirka tio hästtjejer för att tävla hoppning på sina käpphästar i Matfors. Det såg ut som en ”riktig” hopptävling med startflagg, tidtagning och fina hinder. Arrangörer var Alice Sjölin och Annamaja Zetterström som båda är levande exempel på att man kan ha både käpphäst och ”levande” shetlandsponnyer, med de levande tävlar de ponnytrav.

Minna Söderlind från Töva hoppar hinder med käpphäst. Foto: SVT

De har fullt upp alltså, med egna hästar och käpphästar.

– Man tar väl hästarna i första hand och käppisarna sen, säger Alice Sjölin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.