Micke Östbergs bussbolag höll på att gå under. Omsättningsstödet hjälpte honom. Foto: Hans Lindblom/SVT

”Hörde att det skulle vara krångligt” – men omsättningsstödet var ovärderligt för bussföretagaren Micke

Publicerad

Micke Östberg i Njurunda hade fulltecknad orderbok. Hans två bussar och totalt sex chaufförer hade fullt upp. Men så slog pandemin till.

– Från fullbokad till – ingenting. Ingenting, säger Micke som var nära att ge upp där och då.

Mickes Bussar i Njurunda är en liten aktör inom bussresesektorn. Det handlar om beställningstrafik med långfärdsbussar. Pensionärsföreningar och idrottslag tillhör de återkommande kunderna, och allt rullade på tills restriktionerna kom.

Besparingar

Micke Östberg fick ta av sina egna besparingar. Stor hjälp med finansieringen. Han hade nyss investerat över fyra miljoner i en buss som nu bara stod där.

– Det var inte roligt. Det kändes hopplöst men med hjälp av de som finansierat bussarna och glada tillrop från släkt och vänner fanns där ändå en strimma hopp.

Hopp

Micke Östberg har fått ersättning från omsättningsstödet vilket varit avgörande för företagets framtid.

– Det var mycket att sätta sig in i men när vi väl gjort det var det otroligt skönt att vi kunde få ersättningen snabbt. Nu känner jag hopp om framtiden igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.