Från 1 september rekommenderas alla som är 65 år eller äldre, eller har fyllt 18 år och tillhör en riskgrupp, att ta en påfyllnadsdos med vaccin mot covid-19. Foto: TT

Höstdos mot covid-19 erbjuds till alla västernorrlänningar över 18 år

Uppdaterad
Publicerad

Region Västernorrland erbjuder nu en höstdos vaccin mot covid-19 till alla vuxna länsbor. Regionen rekommenderar särskilt alla över 65 år, personer på äldreboenden och/eller dem med hemtjänst samt personer i riksgrupper att ta dosen.

Höstdosen börjar ges från och med 1 september.

Höstdosen av vaccinet är kostnadsfritt och erbjuds alltså till alla västernorrlänningar över 18 år.

Både ovaccinerade och personer som tidigare vaccinerat sig kan boka tid för vaccination på någon av vaccinationsenheterna i länet, vilka kan hittas via 1177.

”Smittspridningsrisken ökar under vinterhalvåret”

– Skyddet av vaccination sjunker med tiden hos äldre och personer med nedsatt immunförsvar, samtidigt som risken för smittspridning ökar under vinterhalvåret. Därför rekommenderas en påfyllnadsdos, så kallad höstdos, till personer över 65 år och alla över 18 år i riskgrupp, säger Maria Tempé, ställföreträdande smittskyddsläkare i Region Västernorrland på regionens webbplats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet