Foto: TT

Hovrätten ändrar dom om rån

Publicerad

Hovrätten ändrar nu domen mot en ung man från Örnsköldsvik som tidigare i år dömdes för ett rån i Österåkers kommun tillsammans med en kvinna.

Rånet i fråga inträffade i juni 2018 i Österåkers kommun i Stockholm. Målsägande ska ha svarat på en kontaktannons på internet men när han kom till platsen för att träffa säljaren upptäckte han kvinnan var där med en man som slogs ned honom och hotade honom med en elpistol. Tillsammans kom den unga mannen och kvinnan över cirka 9000 kronor.

I tingsrätten dömdes såväl mannen som kvinnan för rånet – kvinnan till tre månaders och skyddstillsyn, mannen till ungdomsvård. Hovrätten gör dock en annan bedömning och frikänner mannen från ansvar för rån. Däremot ska han fortfarande dömas till samma straff för misshandel och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.