”Jag har ju suttit och grinat”

Publicerad

Gatuhunden Arthur, som slog följe med det svenska multisportlaget i Ecuador, blev världskänd när han vägrade lämna laget efter att de bjudit honom på en köttbulle. Nu har hans liv blivit en bok.

Gatuhunden Arthur blev rikskänd, till och med världskänd, när han tog rygg på det svenska multisportlaget i VM i Ecuador och följde med dem under stora delar av det 70 mil långa loppet. Så småningom fick den då skadade hunden Arthur följa med Mikael Lindnord hem till Sverige och Örnsköldsvik.

Nu har hunden Arthurs liv blivit en bok och tillsammans med husse Mikael Lindnord gästade han Gomorron Sveriges studio på tisdagen. Boken har redan getts ut i England och den ska också ges ut i Japan. Arbetet med boken har varit krävande.

– Det var en enorm bearbetning. Jag har ju suttit och grinat, säger Mikael Lindnord, som skrivit boken tillsammans med en författare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet