För Maria Söderberg var det självklart att delta i manifestationen. Nedläggningen av sågen påverkar hela Ånge menar hon. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Hundratals Ångebor visade sitt stöd för Östavall

Uppdaterad
Publicerad

Det var många människor och mycket känslor på torget i Ånge på lördagen. Närmare 500 personer kom till manifestationen för de drabbade i Östavall.

Arrangemanget kom till efter ett upprop på sociala medier och det var många som kände sig manade att visa sin medkänsla och stöd för Östavall sedan chockbeskedet om sågnedläggningen för snart två veckor sedan. Nedläggningen innebär att mer än hundra arbetstillfällen försvinner från orten med mindre än 200 invånare. Närmare 500 personer slöt upp i Ånge på lördagen.

– Jag kom hit för att det här påverkar hela Ånge, och också att min man jobbar på sågen i Östavall. Jag är väldigt grad att det är s många som sluter upp, Maria Söderman, Ånge.

Östavallssågen

Även Ånges kommunchef Stefan Wallström syntes i vimlet.

– Jag känner för de drabbade i Östavall, det är ett tufft beslut för alla, säger han.

Hör Maria och Stefan i videon här ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östavallssågen

Mer i ämnet