Hundratals skrotbilar dundrade fram genom Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 100 gamla, billiga och ombyggda bilar rullade under fredagen genom Västernorrland. Förarna och passagerarna var nederländska deltagare i ”The barrel challenge”.

I åtta dagar färdas människorna i sina skrotbilar, från Nederländerna, genom bland annat Finland och Sverige, tillbaka till Nederländerna.

På sin väg mot Örebro passerade de Västernorrland, och när kartan visade lite fel hamnade en grupp i Allsta Fiskecamp, strax utanför Sundsvall.

– Vi trodde vägen skulle fortsätta här, men nu måste vi kolla på kartan igen för att se vart vi ska, säger Joris Hubers, en av deltagarna.

Gamla bilar

De åker runt 50 till 60 mil om dagen och ser det som en utmaning att inte ha några nyare bilar.

– De får inte kosta mer än 500-1000 Euro (omkring 5000-10 000 kronor). Det blir ingen utmaning med nyare bilar, nu måste man se till att de fungerar, laga dem ibland och så vidare, säger Joris Hubers.

I klippet hör du Joris Hubers berätta mer om resan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.