Vem blir ordförande? Ett val som kan påverka många som bor i lägenhet. Foto: TT

Hyrestvist i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Ett fastighetsbolag i Sundsvall har höjt hyran utan att förhandla höjningen enligt reglerna, det menar Hyresgästföreningen, som nu hotar dra tvisten till domstol.

Bolaget misstänks ha höjt hyran för hyresgäster i elva olika fastigheter utan att ha förhandla om dem innan, skriver tidningen Hem & Hyra. I fyra av fastigheterna vet Hyresgästföreningen att det skett, och de fortsätter nu att undersöka hur många hyresgäster som drabbats totalt.

Vill ha pengar tillbaka

Hyreshöjningarna ska ha införts redan 2016 och Hyresgästföreningen vill nu att fastighetsägaren återbetalar mellanskillnaden plus ränta till hyresgästerna.

-Vi har försökt att få till ett möte med fastighetsägaren, säger Conny Säker, som är förhandlingschef för Hyresgästföreningen i region Norrland, men hittills har inget datum passat.

-Vår förhoppning är att komma överens vid mötesbordet, men annars tar vi frågan vidare till Hyresnämnden eller Tingsrätten, säger Conny Säker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.