Hunden Arthurs öde ska bli spelfilm i Hollywood. Foto: TT/Nora Lorek

I höst kan inspelningen av filmen Arthur The King börja

Uppdaterad
Publicerad

Produktionen av filmen Arthur The King kan börja till hösten. Efter byte av filmbolag börjar det till sist röra på sig för filmatiseringen om gatuhunden Arthur som följde med svenskarna som tävlade i multisport i Ecuador.

”Mikael, vi har grönt ljus!” – det var beskedet Mikael Lindnord fick från filmproducenterna i USA häromdagen. Han ska själv gestaltas av Hollywoodstjärnan Mark Wahlberg.

Filmmanuset bygger på Mikael Lindnords bok ”Arthur: Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem”, från 2017. Historien om hunden som slog följe med det svenska multisportteamet under VM i Ecuador och fick följa med en av deltagarna, Mikael Lindnord, hem till Örnsköldsvik fascinerar.

”Allt är i hamn”

Rättigheterna till filmen hade Paramount Players, men nu är det Liongates som tagit över och producenterna har fått grönt ljus för att börja förproduktionen redan till hösten.

Gatuhunden Arthur

– Nu är allting i hamn med filmen och finansieringen, de stora puckarna som behövs för att kunna genomföra filmen, säger Mikael Lindnord.

Puerto Rico istället för Ecuador

Filmen ska spelas in i Puerto Rico och Mikael Lindnord finns med som en av de exekutiva producenterna. Han ska spelas av Mark Wahlberg men vem som ska spela rollen som hunden Arthur är ännu inte bestämt.

– Nej det är inte klart ännu. Det finns två stora företag i Hollywood som jobbar med casting av hundar till olika filmer som ska göra det. Det är en del av ”pre-production” vilket vi går in i nu, där man dels castar övriga skådespelare förutom Mark men även Arthur som är en jätteviktig del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gatuhunden Arthur

Mer i ämnet