Frida Karlsson blev femma i Bruksvallarna. Foto: Bildbyrån

I skuggan av Andersson – lagkamrat imponerade

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson vann premiären i Bruksvallarna.

25 sekunder bakom?

Lagkamraten och junioren Frida Karlsson på femteplats.

– Jag är nöjd men placeringen men inte så jättenöjd med åkningen, säger hon till allehanda.se.

Säsongen är igång för längdåkarna. I tävlingspremiären i Bruksvallarna passade Ebba Andersson på att knäcka Charlotte Kalla på 5 kilometer fristil och vann med två sekunders marginal. Ett fint formbesked för 21-åringen.

– Jag hade Charlottes tider att gå på så när jag hörde att det var jämnt där på slutet så kände jag att nu är det bara att ge allt jag har, sa hon till langd.se efter loppet.

Men hon var inte ensam Sollefteååkare att demonstrera lovande form.

Frida Karlsson, som likt Andersson tävlar för Sollefteå, imponerade också hon under premiären. Hon slog till med en femteplats och var 25 sekunder bakom sin lagkamrat, hon var bland annat placeringen före landslagsåkaren Ida Ingemarsdotter. Karlsson, som gör sitt sista år som junior, tog under förra säsongen guld på skiathlon under JVM i Schweiz, hon tillhör den här säsongen utvecklingslandslaget.

– Jag är nöjd med placeringen men inte jättenöjd med åkningen. Det känns som att jag stressade lite, säger hon till allehanda.se.

Tävlingarna i Härjedalen fortsätter under lördag och söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.