Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Sådana här personer ska Sverige satsa på”, säger flickvännen. Hon berättar för SVT Västernorrland om utvisningsbeslutet. Bilden från mösspåtagningen är en arkivbild. Foto: SVT arkiv & Shanker Prem/SVT

19-årig student greps och utvisades – efter uppmärksammat beslut i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under mösspåtagningen på Stora torget i Sundsvall greps en 19-årig student av två poliser, då han saknar uppehållstillstånd.

Under måndagen har han fått lämna landet.

SVT Västernorrland har träffat hans flickvän som berättar om händelsen.

– Hjärtlöst om jag ska vara ärlig, säger hon.

19-åringen fördes bort av gränspoliser när han var på väg in till en studentfest på en restaurang i Sundsvall, vilket Sundsvalls tidning var först med att berätta.

Gripandet har väckt starka känslor, bland annat hos hans klasskompisar som visat sitt stöd genom en manifestation, skriver ST.

SVT Västernorrland har träffat flickvännen som under måndagsmorgonen tog farväl av pojkvännen vid Migrationsverkets förvar i Gävle – hör henne berätta om beslutet i klippet ovan. Foto: Shanker Prem/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.