Flera av idrottsförbuden ställer sig bakom ett upprop till politikerna i Sundsvall. Foto: Eva Harström, montage Ylva Holmgren/SVT

Idrottsrörelsen uppvaktade kommunfullmäktige i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

”Idrotten är extremt viktig för folkhälsan”. Så inleds uppropet som idrottsrörelsen i Sundsvalls kommun lämnade till politikerna i samband med måndagens fullmäktige.

– Vi behöver ett samarbete med Sundsvalls Kommun, säger Pia Thoresson, ledamot i idrottsförbundet Sisu Västernorrland.

Flera idrottsorganisationer, från bilsport till de flesta bollsporter, har gått tillsammans för att uppvakta kommunfullmäktige i Sundsvall.

På grund av det ekonomiskt kärva läget kommer det sannolikt inte fattas något beslut om att bygga den, av idrottsrörelsen, efterlängtade sporthallen i Sundsvall. Det har idrottsrörelsen förståelse för, men menar att det är ett beslut som kan bli kostsamt i långa loppet och syftar på vilka följder det kan få för barn om de saknar möjligheter att röra på sig.

– Västernorrland sticker ut med stor del barnfetma, så det är framförallt breddidrotten – att alla ska kunna vara med, säger Pia Thoresson.

Hör henne i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.