Biljakten gick genom tätbebyggt område. Bilföraren, som var full och saknade körkort, hamnade till slut i diket. Foto: TT

Inbrottstjuv försökte köra ifrån polisen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ryckte ut på ett pågående inbrott i Mellansel i Örnsköldsvik. När de försökte stoppa bilen som sattes i samband med inbrottet vägrade bilföraren att stanna.

Natten mot lördag larmades polisen i Örnsköldsvik om ett pågående inbrott i en bostad i Mellansel, nordväst om Örnsköldsvik. Två personer sågs vid platsen. När polispatrullen kommer dit ser de en bil, som kan kopplas till inbrottet.

Tar upp jakten

Bilföraren vägrar att stanna, så polisen tar upp jakten. Enligt polisens uppgifter blir det en kort förföljelse i tätbebyggt område, innan den 18-årige föraren kör i diket.

Den misstänkte inbrottstjuven är även misstänkt för att ha stulit bilen han körde och för att ha kört rattfull. Eftersom han körde i hög fart i tätbebyggt område och saknar körkort är han också misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Släpptes fri

18-åringen misstänks för försök till stöld på två adresser i Mellansel. Personbilen har också stulits från en av adresserna.

Efter förhör på lördagsförmiddagen beslutade åklagaren att släppa mannen fri. Misstankarna mot honom kvarstår.

Ytterligare en misstänkt gärningsman är ännu på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.