Foto: Ylva Holmgren, SVT

Inbrott i köpcenter i Sollefteå – dyra märkeskläder stulna

Uppdaterad
Publicerad

Ett köpcenter i Sollefteå utsattes för inbrott under natten mot måndagen. På övervakningsbilderna ses fem män plundra en klädbutik på dyra märkeskläder.

Ingen misstänkt är gripen, men förövarna har lämnat blodspår efter sig på platsen.

Inbrottet skedde vid halv tvåtiden under måndagsnatten. Tjuvarna tog sig in i butiken genom att slå sönder ett fönster. Därefter har de gått raka vägen fram till de dyra märkeskläder de uppenbarligen var ute efter.

– De visste precis vad de var ute efter, och de visste också var i butiken som varorna fanns. Det fanns glassplitter från fönstret direkt fram till den plats där de stulna varorna fanns, berättar butiksägaren för SVT Västernorrland.

”Har helt klart rekat innan”

Det handlar om exklusiva jeans, tröjor och jackor för 10 000-tals kronor. Bland annat har ett 30-tal par jeans av ett av de mer välkända märkena försvunnit.

– De förvarades långt inne i butiken. Men de hittade dem direkt, berättar ägaren.

För några dagar sedan observerade butikspersonalen en person som uppträdde lite märkligt inne i lokalerna.

– Helt klart har de varit här och rekat innan. De har planerat det här, säger butiksägaren.

Övervakningsbilder

Enligt polisen handlar det alltså om fem gärningsmän. Det kan man slå fast efter spårsäkring vid en första brottsplatsundersökning under natten, där blodspår kunde säkras i anslutning till den trasig fönsterrutan. Men också utifrån bilderna från köpcentrets övervakningskameror.

Ingen misstänkt har ännu kunnat gripas.

– Vi är förstås intresserade av eventuella vittnesuppgifter, säger Jan-Erik Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västernorrland..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.