Polisen undersöker bilarna som fick däcken stulna. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Inbrott på bilaffär i Birsta – 20-tal bilar blev av med hjulen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen larmades polisen om en stöld i Birsta. Ett 20-tal bilar fick sidorutorna krossade och däcken stulna. Värdet på stöldgodset ska vara mycket stort.

Det var vid 19.20-tiden som polisen fick larmet och tillkallades till en bilaffär i Birsta. En anställd på butiken hade då upptäckt att de haft inbrott.

Polisen kunde väl på plats konstatera att ett 20-tal bilar fått sidorutorna krossade och att däcken från de drabbade bilarna blivit stulna.

– Det är stora värden det rör sig om. Vi har haft våra tekniker på plats igår och gjorde då en brottsplatsundersökning, säger Anderz Ohlsson förundersökningsledare vid polisen.

Grov stöld

I nuläget rubriceras brottet som grov stöld och grov skadegörelse. Än så länge har man ingen gripen.

Eftersom det var nya bilar som fanns på affären satt låsbultar på bilarna.

– Därför har de krossat rutorna. Det är nya bilar och då ligger oftast verktygen för att få bort bultarna inuti bilen. Det har man troligtvis haft kännedom om, säger Anderz Ohlsson.

Polisen undersöker en bil som blivit besluten på däcken. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Mycket stort värde

Enligt polisen ska gärningspersonerna kommit iväg med 100-tals däck och fälgar till ett mycket stort värde.

– Man måste ha haft till exempel en lastbil eller något för att frakta bort allt, säger Anderz Ohlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.