Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Inbrott på vindkraftsbygget utanför Viksjö

Uppdaterad
Publicerad

Vindkraftsbygget på Hästkullen utanför Viksjö har utsatts för inbrott. Vid det senaste i slutet av veckan, har tjuvarna kommit över verktyg för stora värden.

Det har varit inbrott i en byggbod vid vindkraftsbygget på Hästkullen utanför Viksjö. Enligt anmälan uppskattas maskiner och verktyg för omkring 100 000 till 130 000 kronor ha stulits.

Tjuvarna hade brutit sig in i en byggbod i vindkraftsparken i Viksjö och stulit verktyg för över 100 000 kronor. Foto: Fredrik Israelsson/SVT
Vindkraftparken Hästkullen

Inbrottet ska ha skett någon gång mellan onsdag och fredag förra veckan. Polisanmälan gjordes på fredagseftermiddagen och under lördag förmiddag var polisen på plats för en brottsplatsundersökning.

Dieselmotor

Per Nordlund, vd Nysäter Wind som bygger parken, känner inte till det senaste inbrottet, men berättar att det inte är första gången vindkraftsbygget utsätts för brott.

– Vi hade en stöld förra helgen, då försvann två dieselmotorer, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraftparken Hästkullen

Mer i ämnet