Under mörka månaderna är det vanligt med inbrott i hus. Grannsamverkan och säkra lås kan minska riskerna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Inbrottsvåg i Norrland

Publicerad

Den senaste veckan har Region Nord drabbats av 22 inbrott varav fyra i Västernorrland. Nu uppmanas allmänheten att hålla ögon och öron öppna.

Enligt polisen är det smycken och kontanter som har stulits vid ett flertal villainbrott i regionen. I Jämtland och Västernorrland har fyra inbrott inträffat i vardera polisområde. Västerbotten är minst drabbat med endast ett inbrott medan Norrbotten sticker ut med 12 inbrott och ett försök till inbrott.

Samma tillvägagångssätt

I samtliga fall har inbrottstjuvarna tagit sig in i villorna genom att bryta upp dörrar eller fönster. Polisen tror dock inte att det är samma gärningspersoner som ligger bakom inbrotten trots liknande tillvägagångssätt och liknande stöldgods.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.