Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
25-åriga Liselottes mobiltelefon har spårats till Kramfors kort efter hennes försvinnande – men om hon själv varit där är ännu inte bekräftat. Foto: Hans Lindblom SVT / privat

25-åriga Liselotte försvunnen på sjunde dygnet – sökandet koncentrerat till Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

25-åriga Liselotte från Timrå är fortfarande spårlöst borta, och försvinnandet är nu inne på sitt sjunde dygn.

– Vi har koncentrerat sökandet till Kramfors. Flera uppgiftslämnare säger sig ha sett henne där efter försvinnandet, säger kriminalinspektör Jonas Holmström bland annat i intervjun här.

Under torsdagen kunde SVT berätta att polisen inlett om förundersökning om misstänkt brott i samband med 25-åriga Liselottes försvinnade i lördags i centrala Timrå där hon också bor.

– Det finns omständigheter som tyder på att ett brott kan ligga bakom försvinnandet, sa polisens förundersökningsledare Jonas Holmström då.

Mordet på Liselotte från Timrå

Samtidigt betonar spaningsledningen att man bedömer två andra scenarion – att hon drabbats av sjukdom eller olycka, eller håller sig undan frivilligt – som lika sannolika fortfarande.

Svårt sökande

Men ju längre tiden går utan ytterligare livstecken från Liselotte, som enligt familjen alltid varit noga med att höra av sig regelbundet till sina närstående, så ökar sannolikhetsgraden för att hon kan ha råkat ut för något.

Som vi tidigare berättat har hennes mobiltelefon kort efter försvinnandet pejlats till Kramfors tätort med omnejd. Polispersonal har de senaste dygnen funnits på plats både i Timrå och i Kramfors, men det har ännu så länge varit svårt för polisen att veta var de mer exakt ska leta efter kvinnan.

Tips: Sedd i Sollefteå

Flera tipsare säger sig också ha sett Liselotte tillsammans med en man på Hotell Hallstaberget i Sollefteå under förra helgen.

– Där har vi tillgång till bilder från bevakningskameror som vi just nu håller på att analysera, säger Jonas Holmström.

Kammaråklagare Christina Edlund Nilsson har nu tagit över förundersökningen som fortfarande rubriceras som människorov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet