Ingen anstormning hos regionens hälsocentral

Publicerad

Sollefteå hälsocentral har inte vidtagit några speciella åtgärder för att hantera eventuella patienter som lämnar Voon till följd av konkursen och man har inte heller märkt någon större tillströmning i dagsläget.

Ett alternativ till Voon är Sollefteå hälsocentral som drivs av Region Västernorrland men där har man inte märkt av någon tillströmning av patienter efter konkursbeskedet i morse.

– Vi har märkt av lite grann men inte jättemycket, säger Helena Rödén som är verksamhetschef för hälsocentralerna i Ådalenområdet och fanns på plats i Sollefteå under torsdagen.

Vårdkooperativet Voon

”Vi följer utvecklingen”

Det är trots allt  omkring 8000 patienter som är listade hos Voon, förväntar ni er en anstormning av patienter?

– Det är svårt att säga för det blir spekulationer, vi följer utvecklingen varje dag, säger hon.

Hälsocentralen har inte vidtagit några förebyggande åtgärder för att hantera en större mängd patienter som listar sig.

– Vi följer utvecklingen med hur listningen ändrar sig. Vi kan inte börja göra några förändringar förrän vi ser att det ändras i vårt listningsantal, det är utifrån det som vi kan bemanna, säger Helena Rödén.

– Så länge det inte ändrar sig fortsätter vi som vanligt och Voon har ju öppet, konstaterar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet