Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nedfallna träd ligger bakom de flesta strömavbrotten i länet. Foto: Pontus Lundahl

Ingen vädervarning i Västernorrland men fortfarande strömlöst för många

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret över Västernorrland har mattats av under natten. Drygt 2 500 av Eons abonnenter har tvingats spendera natten utan ström. De flesta avbrotten finns i Sollefteå och Kramfors kommuner.

Ovädret som drabbade Västernorrland är på väg söderut samtidigt som intensiteten i snöandet avtar. Samtidigt väntas sjunkande temperaturer vilket kan ställa till det ytterligare för de som blev av med strömmen i ovädret.

Majoriteten av strömavbrotten har orsakats av nedfallna träd och i de flesta fallen finns ingen prognos på när strömmen kan vara tillbaka. Värst drabbade av strömavbrott är boende i Sollefteå och Kramfors kommuner. I Sollefteå är 1152 drabbade under onsdagsmorgonen. I Kramfors är siffran 887 och totalt i länet alltså 2500.

– Vi har lyckats sätta montörer på samtliga fel nu på morgonen. Det är svårt att säga hur lång tid det tar, det beror det på vad de hittar för fel, säger Lena Berglund, regionchef på Eon. 

Inställda bussar och tåg

I Örnsköldsvik, Sollefteå och Kramfors är busstrafiken fortsatt inställd under onsdag med undantag för linje 90 mellan Sollefteå och Härnösand.

I Härnösand trafikeras stadsbussarna, linje 90 och linje 201. Övrig trafik är inställd.

Bussarna i Ånge, Timrå och Sundsvall går enligt tidtabell förutom linje 331 som är inställd.

Nytt beslut om inställda linjer tas efter klockan 12:00 under insdagen.

Även tågtrafiken drabbas under dagen. Enligt Trafikverket kommer tågtrafiken till norra Sverige igång igen tidigast vid lunchtid under onsdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet