Det var tungt beväpnade poliser som deltog i sökandet efter brottslingarna de trodde fanns på bussen. Foto: Gobiten

Insatsstyrkan stoppade buss i Timrå i jakt på dömda mördare

Uppdaterad
Publicerad

Polisens insatsstyrka stoppade och evakuerade passagerare från länstrafikens buss 331 från Sollefteå. Polisen sökte två män som på fredagen dömdes för mordet på en man i Nacksta.

Händelsen inträffade vid lunchtid i Bergeforsen. Polisen stoppade bussen då man hade uppgift om att det fanns efterlysta personer på bussen, uppger Marie Andersson, polisens kommunikatör. Polisen bekräftar på fredagseftermiddagen att man fått tips om att två av de tre dömda mördarna i fallet med dödsskjutningen i Nacksta fanns på bussen. Poliser med automatvapen sökte igenom bussen, men tipset visade sig inte stämma.

Chockade barn

Då det visade sig att personerna inte fanns där kunde bussen åka vidare. Poliserna förklarade för passagerarna varför de stormat in i bussen, men det blev ändå en uppskakande upplevelse. En mamma med två barn berättar för SVT att hennes söner blev chockade av händelsen.

Dödsskjutning i Nacksta

Vi träffar mamman och hennes pojkar – artikel kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet