Hans Selling är oroad, men optimistisk. Foto: Tiffany Lind/SVT

”Om vi inte har pengar, kan vi inte betala”

Publicerad

En skuld till kommunen är på väg till inkasso. Då slår Gif Sundsvalls ordförande fast:
– Om vi inte har pengar, kan vi inte betala, säger Hans Selling

Gif Sundsvalls ekonomi blöder. Klubben redovisade i förra veckan att man väntas gå back 7,4 miljoner kronor i år, och då är fem miljoner i intäkter från spelarförsäljningar redan inräknade i prognosen.

”Mer än jag visste”

Klubben har en skuld till Sundsvalls kommun på 250 000 kronor, vilket Sundsvalls Tidning var först med att berätta om. Är den inte betald i morgon så kommer den att gå till inkasso. Ett faktum som klubbens ordförande inte kände till.

– Det var mer än jag visste, säger Hans Selling.

”Kommunen en viktig partner”

Om skulden går till inkasso så kräver kommunen att klubben kommer med en lösning på hur man ska betala sina skulder.

– Det är den vi håller på att jobba med, hur vi ska lösa vår ekonomiska situation. Den jobbar vi febrilt med nu och vi ska bland annat träffa ett stort gäng investerare den 28 maj.

Hur prioriterad är den här skulden?

– Det viktigaste för oss är skatter, avgifter och löner. Sen är kommunen en viktig partner, en otroligt viktig partner, det är klart att vi vill betala dom. Men om vi inte har pengar, kan vi inte betala, säger Selling

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer