Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Intensivvårdsavdelning med många ”coronaplatser” skapad i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen visade Region Västernorrland upp den intensivvårdsavdelning som man skapat för att ta hand om svårt sjuka covid 19-patienter och det handlar om många vårdplatser.

Sundsvalls sjukhus har avdelat en del av operationsavdelningen och specialanpassat salar för att kunna vårda svårt sjuka patienter smittade med coronaviruset. Från de fåtalet platser man hade tidigare visar sjukhuset nu upp ett mer stabilt intryck.

”Tre patienter på en sal”

– Här kan vi ta emot tre patienter på en sal och vi har ett antal salar så vi kan skala upp om patientbelastningen blir högre, säger narkosläkaren Pontus Wedell.

Coronaviruset i Västernorrland

Avdelningen kommer att ta hand om de svårast sjuka patienterna medan de med lättare symptom som behöver sjukhusvård kommer att vårdas på annat håll.

Nöjd med situationen

I skrivande stund har man ännu inte fått in någon patient men sjukvården står beredd och Pontus Wedell är nöjd med situationen.

– Jag tror att vi kan se tillbaka på att vi fick till det här på ett ganska bra sätt som situationen ser ut i hela landet, jag är nöjd, säger han.

Följ med in på intensivvårdsavdelningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet