Med siffrorna 13-11 röstade fullmäktige i Sollefteå för en försäljning av kommunens camping. Foto: Sollefteå Kommun, Hans Lindblom/SVT

Ja till försäljning av Sollefteå camping

Uppdaterad
Publicerad

Sollefteå kommunfullmäktige beslutade under måndagen att den kommunala campingen på Risön ska läggas ut till försäljning.

13 ledamöter röstade för en inriktning mot försäljning av campingen. 11 ledamöter röstade emot. Vägen fram till beslut har dock tagit tid eftersom ärendet först återremitterades då Socialdemokraterna och Västerpartiet ville fortsätta utreda ytterligare alternativ till en försäljning. Det är ännu oklart när en eventuell försäljning blir av.

– Nu får förvaltningen och tjänstepersonerna arbeta vidare på det här inriktningsbeslutet med försäljning och när man har hittat en lämplig köpare kommer ett nytt beslut om att vi ska sälja, säger Birgitta Häggkvist (VI),

Vice ordförande kommunstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.