Foto: SVT

Ja till ombyggnad av Gudlav Bilder-skolan

Publicerad

Utskottet för unga- och lärande i Sollefteå föreslår kommunstyrelsen att ta beslut om en om- och nybyggnad av Gudlav Bilderskolan för drygt 200 miljoner kronor.

Under hösten 2013 flyttades de teoretiska ämnena från gymnasiet GB-skolan till Hågestaområdet i närheten. Tanken var att riva delar av GB-skolan men 2015 visade en utredning att ett sammanhållet gymnasium skulle passa bäst på Gudlav Bilderskolan så ett förslag om ny- och ombyggnation har tagits fram.

Sammanhållet gymnasium

– Det är oerhört glädjande att vi nu är på väg mot ett sammanhållet gymnasium där vi håller ihop de teoretiska och de praktiska ämnena. Det här har varit en av de största frågorna i utskottet under den här mandatperioden och vi har alla varit eniga om behovet av en sammanhållen, ny och modern gymnasieskola i Sollefteå kommun, säger John Åberg, ordförande för utskottet för unga- och lärande, till kommunens hemsida.

Kommunstyrelsen är nästa instans för förslaget och om fullmäktige fattar beslut om finansiering kan arbetet komma i gång 2019 och den nya skolan stå klar hösten 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer