”Jag hoppas verkligen att ni åker fast”

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags blev en anställd på Curres gatukök i Sundsvall rånad av maskerade personer. Ägaren Sami Daoud skrev ett känslosamt inlägg på Facebook som fått stor spridning.

– Det är mina familjemedlemmar som jobbar här med personal, säger han.

Vid 20-tiden i onsdags var det stängningsdags som vanligt på Curres gatukök i centrala Sundsvall. Kvar fanns en kille ur personalen som just skulle låsa dörren. Men plötsligt blev kvällen allt annat än vanlig. Två personer med maskerade ansikten klev in.

– Det ska också ha varit vapen inblandat men jag kan inte säga vad, berättar kioskens ägare Sami Daoud på plats i restaurangen där verksamheten dagen efter rånet till synes rullar på som vanligt.

Tänkte det värsta

Ingen skadades fysiskt i samband med rånet men för de inblandade har det varit en omskakande upplevelse. 

– Jag har varit jätteorolig men när jag kom på plats var det som om en tyngd på axlarna släppte. Man tänker alltid det värsta, säger Sami som också lade ut en inlägg på Facebook där han bland annat vände sig direkt till rånarna:

”Jag hoppas att ni förstår att det är småbarnsföräldrar på plats. Jag hoppas ni förstår vilken oro, rädsla och trauma ni har gett oss sedan gårdagen. Jag hoppas verkligen att ni åker fast och står inför lagens stängda dörrar.”

Än så länge är rånarna på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.