Smajl Suljevic (i blått) i GIF Sundsvalls matchtröja 2016. Foto: arkiv

”Jag knivrånades i mitt hem av tre maskerade män”

Uppdaterad
Publicerad

Först nu berättar förre GIF Sundsvallspelaren Smajl Suljevic om orsaken till att han plötsligt lämnade Giffarna för två år sedan.
– Jag utsattes för ett knivrån i mitt hem av tre män i rånarluvor. Jag och klubben kom fram till att det var bäst att jag lämnade stan, berättar han för Aftonbladet.

Smajl Suljevic, 25, var ordinarie som mittfältare i GIF Sundsvalls allsvenska startelva i oktober 2017 när han hastigt och oväntat bröt kontraktet med klubben för att sedermera flytta till Östersund och spela för ÖFK.

Beslutet förvånade många eftersom Suljevic fått sitt genombrott i Giffarna under den aktuella säsongen och ansågs given i laget.

Varken han själv eller klubbledningen har velat ge några utförligare förklaringar till det hela – förrän nu.

Rånarluvor

I en öppenhjärtig intervju med Aftonbladets Erik Niva berättar han om den hittills okända bakgrunden till uppbrottet: ett grovt och beväpnat personrån han utsattes för i sin egen lägenhet i Sundsvall.

– Det var tre personer med svarta rånarluvor. Allt gick så snabbt, men de höll fast mig, trängde sig in i lägenheten. Och sedan... Ja, sedan var helvetet igång, berättar han i intervjun.

Enligt Suljevic pressades en kniv både mot hans ansikte och hals, och han krävdes på 100 000 kronor.

Tog ut 20 000

Via en lagkamrat kunde ett bankomatuttag på totalt 20 000 kronor ordnas. Männen krävde mer, men lämnade till slut lägenheten efter en timme.

Dagen efter gick Suljevic till träningen som vanligt – men med en kniv gömd i jackfickan.

Sedan han till sist berättat allt för klubbledningen kom man gemensamt fram till att det bästa var att Smajl Suljevic lämnade Sundsvall för sin egen säkerhets skull, och att de inte skulle berätta varför han lämnade stan och klubben.

Polisanmälde

Varken han eller GIF-ledningen polisanmälde heller det inträffade.

– Ett: De vet vem jag är. Och om de hittar hem till mig – skulle de inte kunna hitta hem till min mamma och pappa? Och två: I så fall skulle det komma ut överallt. Och vafan skulle folk säga då? ”Smajl har kontakter med någon knarkare... Smajl är vän med kriminiella... Smajl har spelskulder...”. Vad vet jag? Men sånt snack, säger Suljevic till Aftonbladet.

Smajl Suljevic är nu kontraktslös som fotbollsspelare och ställde sig nyligen till arbetsmarknadens förfogande via Arbetsförmedlingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer