Sundsvallspolitikern Mats-Johan Adner (M) kan tänka sig att betala tillbaka en del av middagskostnaden.

”Vad är rimligt att vi ska betala tillbaka?”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Sundsvallspolitikernas dyra middagar utomlands uppmärksammats är de nu beredda att betala tillbaka. Mats-Johan Adner (M) tycker att hälften av kostnaden är rimlig.

Politiker från Sundsvall deltog i dyra middagar i Luxemburg och var med på en resa till München, som kritiseras i den konsultrapport som granskat utgifter i bolagen Svenska Kommunförsäkrings AB och Kommungaranti, där Sundsvalls kommun är delägare. Mats Adner (M) var med vid styrelsens dyra middag.

”Vad är rimligt?”

– Tycker man att det är för mycket, så är jag naturligtvis också villig att betala tillbaka. Men då måste man veta, vad är rimligt att vi ska betala tillbaka, ska vi betala tillbaka hela middagen, eller vad är rimligt i så fall?

Tycker du att 1460 kronor är rimligt?

– Nej, det tycker jag att det var för mycket. Jag tycker att hälften av beloppet är rimligt när man är utomlands, när man inte uppbär traktamente, säger Mats-Johan Adner.

Dyrare utomlands

Det var i mars 2016 som tolv personer, däribland styrelseledamöterna Mats Adner (M) och Peder Björk (S), åt för 1460 kronor per person på restaurang Le Bouquet Garni i Luxemburg. Inget specificerat kvitto finns. Men kostnaden uppgår till totalt 17 600 kronor.

– Mellan 500 och 750 kronor tycker jag är rimligt för en middag utomlands. Är man i Sverige kanske 500 kronor är rimligt, men det är ju dyrare utomlands, säger Mats-Johan Adner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SKFAB

Mer i ämnet