Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inga tåg tillåts passera järnvägsbron över Bergeforsen efter skador på fundamentet upptäckts. Foto: Javier Abalo AguilarVisa alla (2)
Visa alla (2)

Totalstopp på järnvägsbron i Bergeforsen – skador på fundamentet

Uppdaterad
Publicerad

Järnvägsbron över Indalsälven i Bergeforsen har stängts för all tågtrafik efter att en skada på fundamentet upptäcks på måndagsmorgonen. Hur skadan har uppstått vet Trafikverket ännu inte.

Vad skadan beror på kan Trafikverket inte svara på, utredning pågår. Det handlar om en skada på den del som järnvägen vilar på. Senare under tisdagen hoppas de på att ha fått svar på det.

 – Jag kan inte säga vad det är för skada och hur stora konsekvenserna av det här kan bli i slutändan, säger Peter Jonsson, mediekommunikatör på Trafikverket.

Upptäckten får stora konsekvenser för tågtrafiken på sträckan mellan Timrå och Härnösand, där godståg leds om till andra järnvägslinjer och persontågen ersätts med bussar. Enligt Trafikverkets prognos kan trafiken återupptas fredag kväll.

Hör Peter Jonsson berätta om trafikläget i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer