Jonathan Dahlén, här i Timråtröja, har blivit trejdad till San José Sharks från Vancouver Canucks och nu ska han kanske tillbaka till Timrå. Foto: Bildbyrån

Jonathan Dahlén om tuffa tiden: ”Jag svartmålades”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tunga tiden i AHL är hockeytalangen Jonathan Dahlén tillbaka i Sverige – aktuell för en återkomst till Timrå. Under en period var han tvungen att stänga ner sina sociala medier och berättar nu om vikten av att ta psykisk ohälsa på allvar.

Jonathan Dahléns övergång från Vancouver till San Jose fick mycket uppmärksamhet. Hatkommentarer från Vancouver Canucks-fans flödade in i Dahléns sociala medier och hans psykiska hälsa var inte på topp efter hektiska timmar hos Utica Comets.

– Om man inte får den speltid man behöver som 21-åring, eller inte har en coach som pratar med en så är det svårt att veta vad man ska göra, säger han.

”Viktigaste är hälsan”

Att befinna sig ensam i ett främmande land som 20-åring och samtidigt mötas av hat var enligt Dahlén skrämmande. I dag har han lämnat det bakom sig men betonar vikten av välmående som människa och elitidrottare.

– Jag tycker att jag svartmålades om jag ska vara ärlig. Det viktigaste är hälsan, mår man bra så spelar man oftast bra, säger han.

Övergång till Timrå IK

Den psykiska ohälsan gick ut över spelandet. Efter förd dialog med sin agent enades de om en nystart. I dag är Dahlén tillbaka i Sverige där han förväntas gå tillbaka till Timrå IK.

– Man ska alltid lita på sin magkänsla. Jag har lärt mig mycket och kan ta ny fart vart jag än hamnar nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.