Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör ordföranden berätta om hur det känns att behöva ställa in bilträffen Foto: Elina Persson

Junsele Midsummer meet ställs in: ”Det drabbar byn hårt”

Uppdaterad
Publicerad
Flertalet populära sommararrangemang ställs in på grund av coronaviruset. Nu meddelar även arrangören Wild west cruisers att årets upplaga av Junsele Midsummer meet ställs in.
– Det är den enda inkomstkällan vi har haft och det blir vi utan i år, säger Mikael Larsson, ordförande i Wild west cruisers.

Wild west cruisers, arrangörerna bakom Junsele Midsummer meet, har nu tagit beslut om att ställa in årets bilträff till följd av coronaviruset.

Sedan i höstas har arrangörerna planerat evenemanget för fullt, men eftersom man inte får samlas mer än 50 personer på samma plats på grund av viruset så fanns det ingen annan utväg just nu.

Mikael tror att detta kommer drabba alla slags verksamheter i bygden under midsommarhelgen, eftersom det bilträffen brukar locka många besökare.

– Vi brukar ha problem att hitta boende till alla som kommer den helgen, men nu blir det kanske ingenting i stället, det är synd, säger Mikael Larsson.

Planerar för Midsummer meet 2021

I ett Facebook-inlägg meddelade arrangörerna att det ställs in, och skriver bland annat: ”Vi vet att så många sett fram emot årets Midsummer-Meet. Och även vi såklart. Samtidigt är vi glada att kunna berätta att planering och arbete i stället nu läggs på att år 2021 återigen stå som arrangör för ännu ett lyckad Midsommarhelg i Junsele.”

Se klippet och hör ordförande berätta om hur det känns att ställa in bilträffen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet