Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trots ovissa tider kan företagare i Junsele inte planera för annat än att turisterna kommer även denna sommar. Hör hur restaurangägaren Börje Norberg och djurparksägaren Ulf Henriksson resonerar. Foto: Patric Sellen, SVT

Trots coronakrisen – Junsele satsar på turism i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Ingen vet hur länge coronakrisen kommer att pågå, när folk kan röra sig fritt igen – och hur det blir med semestrarna. Men trots det satsar företagarna i Junsele som aldrig förr – och hoppas på turism i sommar.

Coronakrisen får inte företagarna i Junsele att ge upp – tvärtom. Börje Norberg, ägare av restaurangen Corner House, berättar hur han nu hittar nya vägar genom krisen.

– Vi har startar en frukostklubb, där vi diskuterar möjligheter. När allt det här släpper ska vi vara beredda, förklarar han.

Tappat 80 procent av omsättningen

Han har tappat 80 procent av omsättningen men sitter inte på dyra lån, så än klarar han sig. Men den verkliga krisen finns runt hörnet, och det är nu man ska satsa, tycker han.

Närturismen

Snart drar en marknadsföringskampanj igång för byn. Det är närturismen som är målgruppen då utlandsresorna lär bli färre denna sommar.

– Vi har ju ytorna. Man behöver inte trängas här. Det finns mycket att se och man behöver inte känna sig instängd, säger Ulf Henriksson som driver Junsele Djurpark.

Kommunen är med

Även samarbetet med kommunen har fungerat bra. Den som har idéer får stöd, anser båda.

– Jag tror på det här. Jag tror på Junsele och att vi satsar rätt, avslutar Ulf Henriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet