Charlotte kalla på skidläger i Sollefteå. Foto: SVT/Thomas Sundberg

Kalla efter tuffa säsongen: ”Lite av en nytändning”

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har damernas skidlandslag varit på träningsläger i Sollefteå. Charlotte Kalla, med en jobbig säsong bakom sig, var på plats och säger att hon nu har världscupen som huvudfokus.

– Efter förra säsongen finns det en stor motivation att göra jobbet så bra som möjligt, säger Charlotte Kalla.

Svenska damlandslaget ser urstarkt ut it år. Flera åkare, så som Frida Karlsson och Ebba Andersson som under lägret var på hemmaplan, har stora chanser att nå pallplats i världscupen. Enligt Charlotte Kalla är det rent av den starkaste truppen hon sett sedan hon kom med i landslaget.

– Redan förra året var det många som tog kliv framåt och även på pappret var det många som såg ut att kunna utmana Norge för den ädlaste valören, säger Charlotte Kalla.

Satsar på världscupen

Själv har emellertid Kalla en minst sagt tuff säsong bakom sig och drar slutsatsen att det var återhämtningen som inte blev tillräcklig och satte käppar i hjulet.

– Sliten måste man våga vara som skidåkare. Men jag försöker vara lyhörd för kroppen och ha avstämningar för att se om jag hinner återhämta mig eller inte.

Kommande säsong är det inget mästerskap och därför säger Kalla att hon har världscupen som fokus.

– Nu under juli när folk har semester så har det blivit lite av en nytändning att få komma på läger här.

Intensiva dagar

Det har enligt Kalla därför varit ett antal intensiva men värdefulla dagar i Sollefteå som förhoppningsvis kan ge avkastning senare under kommande säsong.

– Det är en dröm att ha den här sparringen på hemmaplan, säger Charlotte Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.