Foto: SVT

25-åring får fängelsestraff för våldtäkt och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig Sundsvallsbo döms till fängelse i två år och fyra månader för bland annat våldtäkt, olaga frihetsberövande och misshandel mot sin förra flickvän.

Kvinnan uppgav inför rätten att 25-åringen våldfört sig på henne sexuellt många gånger. Den våldtäkt han stått åtalad för är en händelse som ska ha inträffat i fjol. Trots att en person till fanns i rummet tilltvingade sig 25-åringen samlag med kvinnan, och det trots att hon upprepade gånger bad honom att sluta. Något som det kvinnliga vittnet också intygar.

Dagen efter frågade vittnet kvinnan hur det var och då ska hon ha svarat: ”Det är bra, jag är van.”

Kvinnan trodd

Tingsrätten tror på kvinnans berättelse och anser det ställt ”utom varje rimligt tvivel” att brottet begåtts trots 25-åringens nekande.

Vid ett tidigare tillfälle låste 25-åringen in sig på toaletten tillsammans med kvinnan för att tala allvar. Med sig hade han en cirka 30 centimeter lång kökskniv som han hotade kvinnan med och också högg i en badrumsmöbel med flera gånger för att betona att han menade allvar.

Enligt kvinnan släpptes hon ut först efter närmare en halvtimme.

För det döms mannen för olaga frihetsberövande, dock av mindre allvarlig art.

Nekar

25-åringen nekar till det mesta han anklagas för men tingsrätten bedömer kvinnans uppgifter som trovärdiga och finner åtalet till största delen styrkt.

Han döms även för olaga hot och skadegörelse. Däremot frikänns han från en åtalspunkt gällande misshandel.

Sammantaget får 25-åringen två års och fyra månaders fängelse. Han ska också betala 144 000 kronor plus ränta i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.