Kaotiskt på E4 i Torsboda – milslånga köer

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett flera timmar långt stopp på E4:an i Torsboda där en lastbil kört i diket. Norrgående körfält var helt blockerat under flera timmar.

Olyckan då lastbilen körde i diket längst ner i Torsbodabacken i norrgående körfält, inträffade vid 17-tiden. Fortfarande klockan 20.30 pågick bärgningsarbetet. Enligt Trafikverket är norrgående körfält helt blockerat och beräknas kunna öppna först klockan 23.00.

Längre norrut på E4 mellan Öden och Saluböle, fem kilometer norr om Dombäck,  har det inträffat en singelolycka med lastbil i norrgående körfält. Framkomligheten är begränsad och preliminärt är vägen helt öppen igen klockan 21.30.

Lastbilar har stått stilla i Härnösand. När snöandet övergick till regn senare på kvällen blev extremt halt. Många tunga fordon tog sig inte ur fläcken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.