Karlqvist fixade extrapoängen till Modo

Modo vann borta mot Troja/Ljungby.

Tacka Patrik Karlkvist för det.

Matchen gick till straffläggning och där satte han den avgörande straffen och extrapoängen till Modo.

Modo är ute på en två matcher lång bortaturné. Först ut var Troja/Ljungby.

Och det skulle visa sig bli en målsnål tillställning i Ljungby Arena.

19 minuter in i den första perioden smällde det till. Då var Oscar Hedman framme och tryckte in ledningsmålet.

Sedan följde en mållös andra period och Modos-keeper Isak Wallin såg ut att ha spikat igen kassen.

Straffläggning skilde lagen åt

Men tidigt i sista perioden kom så kvitteringen och Wallins nolla spräcktes. Troja/Ljungbys Tor Immo höll sig framme framför Modos bur och kunde stöta in 1-1.

Två minuter senare fick Modo chansen att studsa tillbaka på straff. Men Johan Erikssons lade den kraftlöst i gapet på Trojas-målvakt Robin Johansson.

Fler mål blev det inte i tredje och förlängningen kunde inte heller skilja lagen åt.

Då återstod straffläggning. Modo visade sig vara strået vassare och Patrik Karlkvist satte den avgörande straffen och fixade extrapoängen.