Foto: SVT / arkiv

Katende vann igen

Publicerad

Proffsboxaren Kennedy Katende från Sundsvall vann nattens match mot amerikanen Luther Smith i Brooklyn, New York. Det var andra matchen och andra segern för Katende sedan han kom till gamle tungviktsmästaren Evander Holyfields stall.

Det var en jämn fight där två domare hade Katende som segrare och en lade sin röst på Smith.

”Jag vann mot en supertuff motståndare. Han boxades dessutom med en otroligt konstig stil, och det är en bra erfarenhet att ha mött och vunnit mot en sådan kille”, säger Kennedy Katende i ett pressmedddelande.

Luther Smith hade tio vinster på tolv matcher som proffs före söndagens match, varav den senaste segern för bara tre veckor sedan om på knock out.

Planen: titelmatch nästa år

”Det var en perfekt vinst mot en mycket meriterad kille. Jag neutraliserade honom bra och fick matchen dit jag ville, som sagt en viktig seger att ta med sig inför fortsättningen” säger Kennedy Katende.

Evandet Holyfields stall har som avsikt och mål att Katende ska gå en titelmatch under första halvåret 2019.

Den 9 juni går han preliminärt sin nästa match – mot vem är inte klart i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.