Fredrik Andersson är tränare i Timrå IK.

Klart: Andersson stannar i Timrå

Publicerad

Timrå spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Och Fredrik Andersson följer med klubben ned i seriesystemet.

Han blir klubben trogen över säsongen 2020/2021.

– Jag trivs riktigt bra här och kommer att ge mitt allt för att dom kommande säsongerna ska bli så bra som de bara kan bli, säger han i ett pressmeddelande.

Det var ovisst om han skulle stanna i klubben efter uttåget ur SHL den här säsongen. Bland annat har det surrats om att han skulle vara aktuell för sportchefrollen i Modo. Nu står det alltså klart att Fredrik Andersson blir kvar i klubben.

– Nu efter påskhelgen så kände vi båda att det är helt rätt att fortsätta samarbetet med varandra. Så jag kan glatt meddela att Fredrik kommer att stå i båset som huvudtränare i Timrå IK över säsongen 2020/2021, säger klubbens sportchef Kent ”Nubben” Norberg.

Andersson kom till klubben inför säsongen 2017/2018 som ny huvudtränare. En roll han stormtrivts i.

– Det känns såklart riktigt roligt att fortsätta i Timrå IK, att få en revansch från säsongen som varit. Sen så ska man inte sticka under stolen med att det krävs en extra fundering på om det är rätt eller inte innan man bestämmer sig till 100 procent. Men Timrå IK har alltid varit huvudspåret för mig. Jag trivs riktigt bra här och kommer att ge mitt allt för att de kommande säsongerna ska bli så bra som de bara kan bli, säger Fredrik Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.