Den ekonomiska föreningen Voon, Vård och omsorg i Norrland, öppnade den nya medlemsägda vårdcentralen i Sollefteå kring årsskiftet. Nu har man hamnat i ett prekärt ekonomiskt läge. Foto: SVT / arkiv

Klart med ny ägare till Voon inom två veckor

Uppdaterad
Publicerad

En handfull intressenter har anmält intresse att ta över konkursade Voon i Sollefteå. Målsättningen är att det ska vara klart inom två veckor, säger konkursförvaltaren

Tills vidare drivs vårdcentralen med 35 anställda vidare. Orsaken är att de omkring 8 000 listade patienterna ska ha en vårdcentral att vända sig till om det skulle behövas.

I samarbete med regionen

För konkursförvaltaren Magnus Lindblom innebär det att hans uppgift i Sollefteå består av två delar. Dels ska han driva vårdcentralen. Dels ska han göra boutredning och hitta nya ägare.

– Jag för diskussioner med en handfull intressenter och det är ett arbete som pågår i samarbete med regionens vårdvalsenhet eftersom en ny vårdgivare först måste godkännas från deras håll innan det kan bli aktuellt med ett övertagande, säger Lindblom.

Lösning inom två veckor

Samtidigt ska intressenterna ha tillgång till ett ekonomiskt bakgrundsmaterial så att de kan lägga ett bud på konkursboet. Sammantaget kommer det här att ta tid men Magnus Lindblom har som målsättning att en ny vårdgivare ska kunna ta över Voon inom två veckor.

– Som konkursförvaltare har jag inget intresse att dra ut på processen. Jag och alla inblandade är inriktade på att det ska gå så snabbt som möjligt och nu bedömer jag den tiden till två veckor, säger han.

Två kända intressenter

SVT har tidigare kunnat berätta att Premicare och Caspien återfinns bland de företag som sagt sig vara intresserade av verksamheten i Sollefteå. Caspien driver två vårdcentraler i Sundsvall samt via Sundsvalls vårdteam AB även vårdcentralen St Olof i Nacksta. Premicare driver fem vårdcentraler i Sundsvall, Timrå och Härnösand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet