Foto: TT/Montage

Klart med svenskmöte i april

Uppdaterad
Publicerad

21 april. Det är datumet för alla tungviktsboxningsälskare i landet. Då möter nämligen Sundsvalls och Ljustadalens Otto Wallin malmöiten Adrian ”Gäddan” Granat.

För ett år sedan vann Otto Wallin över italienaren Gianluca Mandras på hemmaplan i Sundsvall och tog WBA:s kontinentalmästarbälte. Det var en efterlängtad match och seger för tungviktaren Otto Wallin. Efter vinsten flyttade Otto till New York för att få bättre sparringpartners och en chans att möta boxare i samma storlek.

Sparrar i Norge

I höstas blev Otto tvungen att ställa in en match i Berlin mot tysken Timur Stark på grund av en skada som nu är läkt sedan länge. Granat och Wallin har klättrat tillsammans uppåt på världsrankingen och just nu är Wallin den högst rankade av dem. Men nu ska de alltså göra upp i ringen om vem av dom som är Sveriges bästa tungviktsboxare i ringen.

Matchen går i Gärdehov i Sundsvall 21 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.