Foto: Claudio Bresciani, TT

Knarklangande par fick fängelse

Publicerad

Ett sambopar i Sundsvall döms nu till fängelse för innehav av bland annat kokain som de planerat att sälja.

Mannen i paret greps efter en biljakt i Sundsbruk norr om Sundsvall. Mannen, som saknar körkort, körde i hög hastighet med polisen i hälarna på fel sida om vägen, på en cykelbana och över en refug. Blodprovsanalys visade att han hade fyra olika sorters narkotika i blodet.

Väska med knark

Kvinnan greps i parets lägenhet och hon bar då på en väska innehållandes närmare fyrtio gram kokain och 184 tabletter alprazolam. I lägenheten hitta polisen sedan ytterligare sju gram kokain. Mängden och sättet som narkotikan förpackats på tyder enligt polisutredningen på att narkotikan var avsedd för försäljning.

I kvinnans telefon hittades också meddelandekonversationer som visar att kvinnan ägnat sig åt försäljning av narkotika.

Fängelse för båda

Kvinnan nekade under rättegången till narkotikabrott samtidigt som mannen tog på sig allt. Sundsvalls tingsrätt finner dock att bägge gjort sig skyldiga till narkotikabrott och dömer de båda till fängelse i ett år och två månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer