Knivdrama på rättspsyk i Sundsvall – två till sjukhus efter attack

Uppdaterad
Publicerad

En man anföll två ur personalen på rättspsyk med kniv på onsdagsmorgonen.

Personen greps på plats och är nu misstänkt för grov misshandel.

Vid kvart i nio-tiden på onsdagsmorgonen uppsökte en man i 55-årsåldern rättspsyk i Sundsvall och anföll sedan två ur personalen med kniv.

– En person kom till vår entré och frågade efter en avdelning. Två ur personalen kom och mötte honom och då överföll han dem med kniv, säger Bengt Eriksson, kanslichef på Rättspsykiatriska regionkliniken.

Har han någon koppling till er?

– Jag kan säga så mycket som att det inte är någon patient till oss i nuläget, men huruvida det finns någon koppling eller inte vill jag inte uttala mig om.

Två till sjukhus

Personerna fördes till sjukhus, men just nu finns det inga övriga uppgifter om skadeläge.

– Vår personal har fått mestadels avvärjningsskador och behövde läkarvård. Vi har händelsen på video, men har inte hunnit prata med personalen eller utreda händelsen riktigt, säger Bengt Eriksson.

Polisen grep mannen, som är i 55-årsåldern på plats och utreder just nu händelsen som grov misshandel i två fall.

Polisen har spärrat av platsen och ska utreda händelsen. Bland annat ska förhör hållas, innehållet i övervakningskameror ska gås igenom och en teknisk undersökning av platsen ska utföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.