Foto: TT

Hade hagelgevär på tåget och knivhögg man i handen

Uppdaterad
Publicerad

Två män i Härnösand försökte stjäla mobiltelefonen av en annan man och knivskar honom i handen fyra gånger i samband med det. Ena gärningsmannen hade också ett avkapat hagelgevär i sin ägo – bland annat när han var på ett tåg. Nu döms de.

Händelsen inträffade i början av juni 2018. Två män ska med våld ha stulit en mobiltelefon från en annan man. I samband med rånet står det klart att de båda männen brottade ned den andra mannen, höll fast honom och därefter pickade och skar honom i handen – inte mindre än fyra gånger.

Döms för grovt vapenbrott

Den ena mannen ska också ha haft ett avkapat hagelgevär i sin ägo under oktober månad 2017. Det ska ha varit skarpladdat med ammunition och mannen haft med sig vapnet under en tågresa mellan Härnösand och Sundsvall, och därefter också på en bensinstation i Sundsvall.

Nu döms båda männen. Den ena får skyddstillsyn med särskild behandlingsplan då han endast döms för misshandel.

Den andra mannen döms även han för misshandel, men också för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott. Påföljden för honom blir rättspsykiatrisk vård. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.