Två bröder hamnade i slagsmål och det hela slutade med att den ena brodern knivhögg den andra i ljumsken. Nu åtalas han för grov misshandel och ringa narkotikabrott. Foto: Polisens förundersökning

Knivhögg sin bror i ljumsken – nu åtalas man i 25-årsåldern för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder rök ihop i en lägenhet i centrala Domsjö i mitten av juni.

Det slutade med att en av dem, en man i 25-årsåldern, knivhögg den andra brodern i ljumsken.

Han greps på platsen och åtalas nu för grov misshandel och ringa narkotikabrott.

Det var vid 22.30-tiden den 18 juni som polisen larmades till en adress i centrala Domsjö i Örnsköldsviks kommun.

En man hade blivit knivhuggen i ljumsken. Polisen grep och anhöll en person på platsen och utredde inledningsvis händelsen som mordförsök.

Bråk eskalerade

Personen, som även är offrets bror, häktades senare och står nu åtalad för mordförsök och ringa narkotikabrott. Enligt honom själv ska han ha agerat i självförsvar och nekar alltså till misshandeln. Mannen var påverkad av narkotika vid tillfället och erkänner brott på den punkten.

Händelsen ska ha startat via ett bråk och sedan eskalerat.

I polisförhör har den nu åtalade brodern uppgett att de slog mot varandra med knytnävarna mot både kropp och huvud. Han hävdar vidare att han tog tag i en kniv som låg på ett bord och stack den i sidan på sin bror i självförsvar. När han såg blodet ska han ha försökt att avbryta bråket för att tillkalla ambulans.

Den knivhuggna brodern säger å andra sidan att det är han som försökt skydda sig från sin bror och att det är han som försökt tillkalla ambulans när han märker att han blivit huggen med kniv, men att hans bror då försökt hindra honom från det.

Fick allvarlig skada

Den knivhuggna brodern fick en blödning som beskrivs som omfattande och att den inneburit fara för hans liv. Därför bedöms brottet som grovt, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.