Foto: SVT

Kokain och vapen beslagtogs från unga i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män, mellan 16 och 18 år gamla och hemmahörande i Sundsvall, åtalas nu för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Det var i februari i år som polisen slog till mot en av de tre män som nu står åtalade. I mannens lägenhetsförråd hittades narkotika, en skarpladdad revolver och 45 skott.

Av kammaråklagare Lo Jonssons åtal framgår att tre män misstänks ha befattat sig med narkotikan och vapnet. Den yngsta av männen, bara 16 år gammal, misstänks ha transporterat vapnet och narkotikan.

Stor mängd kokain

Det rör sig om en ovanligt stor mängd knark, närmare ett halvt kilo kokain och 40 gram cannabis. Åklagaren menar att det rör sig om ett grovt brott eftersom innehavet ”utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt”.

Ägaren till lägenhetsförrådet har i polisförhör erkänt brott medan de två andra nekar.

Övervakades av polis

Bland bevisen mot männen finns, förutom beslagen, bilder och video från hemlig övervakning av männen. Enligt ett rättsmedicinskt utlåtande ska innehavaren av förrådet ha ”straffats” för att narkotikan och vapnet försvunnit ur förrådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.